Przejdź do treści

Posiłki w szkole

Stołówka szkolna

Wszyscy nasi uczniowie w trakcie pobytu w szkole, mają przewidziane dwie przerwy przeznaczone na posiłek – śniadaniową i obiadową.
Na terenie budynku szkoły znajduje się stołówka szkolna wraz z kuchnią, gdzie przygotowywane są ciepłe posiłki i napoje.

posiłek w szkole

Śniadania

W szkole, podczas przerwy śniadaniowej, dla uczniów dostępne są płatki, mleko, kakao i herbata.

Śniadanie składające się z kanapek i innych produktów uczniowie przynoszą z domu.

Posiłki regeneracyjne

OBIADY

Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

1. zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. soja i produkty pochodne
7. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca i produkty pochodne
11. nasiona sezamu i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne

Call Now Button Skip to content