Wszyscy nasi uczniowie w trakcie pobytu w szkole, mają przewidziane dwie przerwy przeznaczone na posiłek – śniadaniową i obiadową. Na terenie budynku szkoły znajduje się stołówka szkolna wraz z kuchnią, gdzie przygotowywane są ciepłe posiłki i napoje.

Śniadanie uczniowie przynoszą z domu.
W szkole dostępne są płatki, mleko, kakao, herbata.
Poniedziałek- zupa kalafiorowa z grzankami
alergeny: 1,3,7,9
Wtorek- ziemniaki z gzikiem
alergeny: 7
Środa- łazanki
alergeny: 1,3,7
Czwartek- fasolka po bretońsku + chleb
alergeny: 1,6,7,10
Piątek- barszcz czerwony z makaronem
alergeny: 1,3,7,9
Życzymy smacznego!
Poniedziałek- zupa pomidorowa z makaronem
alergeny: 1,3,7,9
Wtorek- pierogi leniwe
alergeny: 1,3,7
Środa- leczo + chleb
alergeny: 1,3
Czwartek- gulasz z kaszą + surówka
alergeny: 1,6,7,10
Piątek- zupa z żółtej fasolki
alergeny: 7,9
Życzymy smacznego!
Poniedziałek- kurczak w sosie śmietanowo-brokułowym z makaronem
alergeny: 1,3,7
Wtorek- bez obiadu – egzamin
Środa- bez obiadu – egzamin
Czwartek- bez obiadu – egzamin
Piątek- zupa koperkowa
alergeny: 1,3,7,9
Życzymy smacznego!
Poniedziałek- rosół z makaronem
alergeny: 1,3,9
Wtorek- szare kluski z boczkiem i kiszoną kapustą
alergeny: 1,3
Środa- potrawka z kurczaka z ryżem + marchewka z groszkiem
alergeny: 7
Czwartek- spagetti bolognese
alergeny: 1,3,6,7
Piątek- krem paprykowo-pomidorowy z grzankami
alergeny: 1,3,7,9
Życzymy smacznego!

Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
