Wszyscy nasi uczniowie w trakcie pobytu w szkole, mają przewidziane dwie przerwy przeznaczone na posiłek – śniadaniową i obiadową. Na terenie budynku szkoły znajduje się stołówka szkolna wraz z kuchnią, gdzie przygotowywane są ciepłe posiłki i napoje.

Śniadanie uczniowie przynoszą z domu.
W szkole dostępne są płatki, mleko, kakao, herbata.
Poniedziałek – rosół z makaronem
alergeny: 1,3,7,9
Wtorek– żurek
alergeny: 7,9
Środa– ryż z warzywami po chińsku
alergeny: 1,3
Czwartek– spagetti
alergeny: 1,3,7
Piątek– pierogi z serem
alergeny: 1,3,7
Życzymy smacznego!
Poniedziałek – zupa klopsikowa
alergeny: 9
Wtorek– kurczak w sosie szpinakowym z makaronem
alergeny: 1,3,7
Środa– krupnik
alergeny: 1,9
Czwartek– makaron po chińsku z mięsem
alergeny: 1,3,7
Piątek– placki ziemniaczane ze śmietaną
alergeny: 1,3,7
Życzymy smacznego!
Poniedziałek – fasolka po bretońsku
alergeny: 1,3,6,7,9,10
Wtorek– krem brokułowy
alergeny: 7,9
Środa– gulasz z kaszą + ogórki kiszone
alergeny: 1,9
Czwartek– barszcz czerwony z makaronem
alergeny: 1,3,7,9
Piątek– ziemniaki z gzikiem
alergeny: 7
Życzymy smacznego!
Poniedziałek – klopsiki w sosie koperkowym z ziemniakami
alergeny: 7
Wtorek– zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
alergeny: 7
Środa– potrawka z kurczaka z ryżem + marchewka z groszkiem
alergeny: 1,3,7,9
Czwartek– naleśniki z dżemem
alergeny: 1,3,7
Piątek– rosół z makaronem
alergeny: 1,3,7,9
Życzymy smacznego!

Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
